Számítástechnikával kapcsolatos hasznos tudnivalók

Apple
iPad
Szűrés törlése
Az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 Összehasonlítása

Az Apple új óramodellei jelentős technikai fejlesztéseket hoznak. Számos különbség is van közöttük. Megmutatjuk, hogy mi az, amit tudnod kell, mielőtt megvásárolnál valamelyiket. Az Apple közzétette részleteit a nagy várakozással várt új óráinak sorozatáról, és bár a legújabb belépők – a Series 9 és az Ultra 2 – stílusban nem sokat változnak elődeiktől, valójában elég sok technikai fejlesztés történt.

5 Hasznos Apple Pencil Tipp az iPad Használatához

Az Apple Pencil, mint az iPad egyik legfontosabb kiegészítője, számos innovatív funkcióval bővíti az iPad felhasználói élményét. Két generáció áll rendelkezésre: az első generációs, mely a korai iPad modellekkel, és a második generációs, mely az újabb iPad Pro és iPad Air modellekkel kompatibilis. Az iPadOS 14 vagy annál újabb verzió futtatásával ezek a tippek még inkább kihasználják az Apple Pencil képességeit:

Top 10 grafikus kártya a gépi tanuláshoz

A sikeres gépi tanulás egyik fő tényezője a megfelelő grafikus kártya kiválasztása, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozhass nagy adatmennyiségekkel, és párhuzamos számításokat végezhess. A gépi tanulás feladatai, különösen a mély neurális hálózok tréningje, intenzív mátrix- és tensorfeldolgozást igényelnek. Megjegyzendő, hogy a TPU-k, FPGA-k és a specializált AI chipek egyre népszerűbbek.

Milyen grafikus kártya jellemzők fontosak a gépi tanuláshoz?

Amikor gépi tanuláshoz grafikus kártyát választunk, néhány kulcsfontosságú tulajdonságot kell figyelembe vennünk:

 

A laptop tisztítása otthon: Lehetséges és fontos!

A tisztaság és rend fenntartása nemcsak otthonunkban, hanem az általunk használt eszközökön is alapvető jelentőséggel bír. Ez különösen igaz a laptopok esetében, amelyek a modern munkavégzés és szórakozás nélkülözhetetlen kellékei. A laptop tisztítása azonban nem olyan egyszerű feladat, mint a háztartási tárgyaké, és különös figyelmet igényel a készülék hosszú távú funkcionalitásának és esztétikai állapotának megőrzése érdekében.

A Lítium-ion akkumulátorok újrahasznosítási kockázatai

A lítium-ion akkumulátorok újratölthető elemek, melyeket elektronikai eszközökben és autókban használnak. Ezeket találjuk meg például vezeték nélküli szerszámokban, laptopokban, okostelefonokban, digitális fényképezőgépekben, valamint elektromos autókban, kerékpárokban és kerekesszékekben. Az első lítium-ion akkumulátor a 1980-as években készült, és ezek az elemek csak a 90-es években váltak kereskedelmi termékké. Azóta folyamatosan felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetne őket a legjobban újrahasznosítani.

Gamer laptop: Hogyan válasszunk?

A Gamer laptop választása - útmutató a vásárláshoz

Bár a PC-játékosok körében az asztali számítógépek továbbra is népszerűek, néha szükség lehet egy könnyen hordozható eszközre a mindennapi használathoz vagy akár a nyaralás során. A gamer laptopok olyan rendszerek, amelyeket magunkkal vihetünk bárhová, és akár egy 5G-s routerrel is használhatunk, de mégis elég erősek ahhoz, hogy játsszunk rajtuk. Miután elolvastad ezt a laptop kiválasztási útmutatót, segítünk megérteni, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő gamer laptopot.

Amikor eldöntöd, hogy gamer laptopot vásárolsz, nem csak a technikai jellemzőkre kell figyelned, hanem az egész számítógépet kell figyelembe venned, ideértve a billentyűzetet és a kijelzőt is. A következő bekezdésekben segítünk meghozni a legjobb döntést, hogy megtaláld a leginkább megfelelő gépet az igényeidhez és a költségvetésedhez.

Környezetbarát döntés, kiváló minőség: Újracsomagolt laptopok a PCCloud.hu-nál

A technológia világában élve sokan vagyunk, akik folyamatosan keresik az újításokat, legyen szó laptopokról, asztali gépekről vagy más informatikai eszközökről. Az új termékek beszerzése néha magas költségeket von maga után, és nem mindig teszünk jót a bolygónknak azzal, ha mindig az újat választjuk. De mit szólnátok egy lehetőséghez, ahol nem kell kompromisszumot kötni a minőség és a környezettudatosság között?

Miért épp az újracsomagolt készülékek a legjobb választás?

A választ a PCCloud.hu "újracsomagolt laptop" kategóriában találjátok meg!

Miért lehet jó választás 2023-ban is a használt iPhone 11?

Bár az Apple 2019-ben mutatta be az iPhone 11-et, a modell ma is az egyik legnépszerűbb okostelefon a piacon. Sokan ezt az Apple egyik legkiválóbb készülékének tartják. De mi teszi ezt a modellt ilyen vonzóvá még 2023-ban is? Nem pusztán a divatos megjelenés vagy a márka népszerűsége, hanem a készülék megbízhatósága és kiváló teljesítménye. Az iPhone 11 töretlenül bizonyítja, hogy egy idősebb modell is képes versenyezni a legfrissebb telefonokkal.

Részletezzük, miért érdemes még mindig az iPhone 11-et választani:

Kicsi, de erős: Miért válasszunk mini PC-t?

A mini PC-k egyre népszerűbbek azok számára, akik kompakt, energiatakarékos számítógépet keresnek irodai vagy otthoni használatra.

De miért válnak egyre népszerűbbé?

Nézzük meg az 5 legfontosabb előnyt, ami a mini PC-k mellett szól!

 

Hálózati eszközök adatbiztonsága: A tanúsított adatmentesítés jelentősége és kihívásai

Adatbiztonság hálózati eszközökön: a tanúsított adatmentesítés jelentősége

A technológia fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk a routerek, switchek és access pointok tanúsított adatmentesítésére, mivel ezek az eszközök nem csak a hálózati kapcsolatokért felelnek, hanem adattároló funkcióval is bírnak.

Col és Centiméter: Hogyan értelmezzük a kijelző méreteket?

Gyakran merül fel a kérdés: hány cm egy col? Sokak számára nem egyértelmű, hogy a technológiai eszközök, például a laptopok és monitorok képernyőjének méretét általában colban adják meg. De mennyi pontosan a mértékegység átváltása col és centiméter között?

A rövid válasz:

1 col (inch) = 2,54 cm

Milyen kijelzőméretre van szükséged?

A laptop kijelzőjének mérete kulcsfontosságú, ha a használhatóságot és a funkciókat nézzük. A nagyobb kijelzők ugyan kényelmesebbek, de csökkentik a laptop könnyen hordozható voltát. A kijelző mérete az árat is befolyásolja, akár vásárláskor, akár szervizeléskor. Bár a nagyobb kijelzők általában drágábbak, nem csak a méret, hanem más tényezők is hozzájárulnak a kijelzőcsere költségeihez.

Használt laptopok és telefonok felvásárlása a PCCloud.hu-n: Minden, amit tudnod kell

Miért jó döntés a PCCloud.hu-n keresztül értékesíteni a feleslegessé vált elektronikai eszközeidet, mint például a használt laptopod vagy iPhone-od?

Sok ember fiókjában, szekrényében vagy az íróasztal sarkán őriz egy-egy használt laptopot, egy korábbi iPhone-t vagy egyéb elektronikai eszközt. Gyakran nem tudjuk, mit kezdjünk velük, ezért hagyjuk őket porosodni. De miért hagynád, hogy otthon gyűjtse a port, amikor weboldalunkon értékesíthetővé válhatnak?

Miért érdemes nálunk értékesítened a felesleges elektronikai eszközeidet? 

Hogyan történik egy használt laptop felújítása?

A technológia világában a laptopok gyorsan változnak és fejlődnek, de ez nem jelenti azt, hogy a régebbi modelleknek nincs helyük a piacon. A használt laptopok felújítása egyre népszerűbb, mivel lehetővé teszi a régebbi eszközök új életre keltését és hosszabb élettartamuk biztosítását. De mi is pontosan a felújítás, és hogyan különbözik egy egyszerűen használt laptop egy felújított használt laptopotól? Nézzük meg lépésről lépésre!

Mit vegyünk figyelmbe használt laptop vásárlásakor?

Egy kiváló minőségű laptopra van szükséged, de a költségvetésed korlátozott. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre? Milyen szempontokat vizsgálj meg mielőtt megveszel egy használt laptopot?


1. Új eszközök vásárlása helyi boltban:
Ha nincs szükség minden extra funkcióra, az új laptopok drágábbak lehetnek, mint amennyire szükség van, mivel a sok extra funkció növeli az árat.


2. Használt laptopok vásárlása:
Ezek a laptopok ugyanolyan jól működnek, mint az újak, kevesebbe kerülnek, és gyorsan használatba vehetők.

Felújított iPhone vásárlás: Érdemes beruházni?

Vásároljak felújított iphone-t?

Az iPhone sokak számára az álomtelefon. Az Apple egyik legjobb terméke, és a minden idők legintelligensebb okostelefonjai között tartják számon - az iPhone mindenki kívánságlistáján szerepel. De a magas technológiai termék magas ára miatt, egyes emberek a felújított iPhone vásárlása mellett döntenek. Ha felújított iPhone vásárlását tervezi, ez a cikk minden bizonnyal segít a döntés meghozatalában.

A felújított Dell laptopok előnyei

A Dell felújított laptopjai megfelelnek az elvárásoknak? Mielőtt beruházol egy laptopba, fontos meghatározni, milyen célokra kívánod használni. Csak egyszerű online tevékenységekhez keresel, mint a böngészés és az e-mail, vagy komplex alkalmazások futtatására is szükséged van? Ha tisztázódnak az elvárásaid, összeállíthatod azoknak a gyártóknak a listáját, akiknél megbízható felújított laptopokat találsz. Gyakran tapasztalhatod, hogy a Dell neve előkelő helyet foglal el ezen a listán. Míg az új Dell laptopok ára magas lehet, egy felújított készüléket sokkal kedvezőbb áron szerezhetsz be, ráadásul garanciával és visszavételi lehetőséggel.

A tökéletes laptop kiválasztása idősebb családtagoknak

Milyen laptopra van szüksége egy nyugdíjasnak?

Ha egy idős családtagunk kéri a segítségünket laptop vásárlásban, több szempontot kell figyelembe vennünk, amelyek számukra fontosak. Az időseknek más igényeik vannak, mint a fiatalabb korosztálynak, ezért különösen fontos, hogy olyan laptopot válasszunk számukra, amely egyszerűen és intuitívan használható, és kielégíti az igényeiket. A következőkben bemutatom, milyen paramétereket érdemes figyelembe venni, amikor laptopot választunk nyugdíjas családtagjainknak. Az első szempont a kijelző mérete. A nagyszülőink számára egy nagyobb kijelző lehet hasznosabb, hogy könnyebben lássák a szöveget és a képeket. Ajánlott lehet egy 15,6 hüvelykes vagy akár nagyobb kijelző méret. Fontos azonban megjegyezni, hogy minél nagyobb a kijelző, annál nehezebb és körülményesebb a laptop hordozása.

Milyen eszközt vegyek? PC, laptop, tablet

A digitális technológiák világában többféle eszköz közül választhatunk, például személyi számítógép (PC), laptop, tablet, IPad. Minden eszköznek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választásunkat elsősorban a szükségleteink és használati szokásaink határozzák meg.

Amennyiben az eszközt elsősorban böngészésre, kommunikációra vagy multimédia tartalmak fogyasztására szeretnénk használni, és fontos a hordozhatóság, egy tablet vagy laptop lehet a legjobb választás. Ezek az eszközök könnyen magunkkal vihetőek, így akár utazás közben is használhatóak.

Windows 11: Drasztikus SSD sebességcsökkenés

A Windows 11 kötelező frissítések negatívan befolyásolják az SSD sebességet, amit a rendszer lemezintenzív műveletek, például nagy fájlok másolása vagy terjedelmes játékok futtatása során tapasztal. A 2023. márciusi kumulatív frissítések óta a felhasználók arról számolnak be, hogy a számítógépük lassabban indul el és az SSD sebessége csökken.

Numerózus jelentések mutatkoznak Reddit posztokban, a Feedback Hub-on és más online platformokon, ahol a felhasználók arra panaszkodnak, hogy a 2023. március után kötelezővé vált Windows 11 kumulatív frissítések jelentősen csökkentették az SSD-k sebességét. Ez magába foglalja a legutóbbi 2023. júniusi frissítést, valamint a közelgő júliusi Patch Tuesday-t. A teljesítmény romlása nem tűnik általánosnak, azonban számos felhasználó megerősítette az SSD sebesség csökkenését a Windows 11 frissítések után. Egyes Reddit felhasználók drasztikus csökkenést jelentettek, 7000 MB/s-ról 3000 MB/s-re, néhány extrém esetben pedig akár 1000 MB/s-re is csökkent.

Öt plusz egy ok, hogy miért jobb a használt számítógép

Vannak szituációk, ahol egy használt számítógép vásárlása lehet a legjobb döntés. Nézzük, mik ezek az esetek.

A reklámok gyakran sugallják, hogy az új mindig jobb és értékesebb. De nem minden esetben jelenti ez a jobb minőséget vagy a megbízhatóságot. A használt laptopok példája erre kiváló példa. Hiszen ezek a gépek vállalatoktól érkeznek, amelyek előszeretettel választják a magasabb minőségű, bizonyítottan megbízható márkákat (mint például a Dell, HP, Lenovo, Fujitsu).

Lássuk tehát, melyek azok az érvek, amiért érdemes használt számítógépet választani:

 

A számítógépek optimális cseréjének időzítése: Mikor jön el az új eszköz beszerzése?

A vállalatok rendszerint menetrend szerinti módon frissítik a hardvereszközeiket, és ritkán vizsgálják meg a gépcsere időzítését. Az egyéni felhasználók viszont gyakran hozzákötnék a hardvercserét a számítógép elavulásához.

Tehát felmerül a kérdés: Mikor tekinthető elavultnak egy számítógép? Vegyük sorra a potenciális szempontokat.

Mit kezdhetünk a már használt gépünkkel?

Ismeretes, hogy a felújított vállalati laptopok piacán jelentős szerepet töltenek be az olyan vállalatok, mint a miénk. Azonban vajon milyen egyéb lehetőségeket rejt még a használt vállalati laptopok szférajában rejlő potenciál? A következőkben ezt fogjuk körbejárni.

A vállalatok 3-5 évente újra gondolják milyen laptopokkal végezzék irodai munkájukat. Bár a technológiai fejlődés önmagában már nem indokolja a hardvercserét, az alkalmazottak változó állománya új eszközök beszerzését teheti szükségessé. A minden évben 40 millió tonna elektromos hulladékot termelő világban fontos alternatív felhasználási módozatokat találni a használt vállalati laptopoknak.

Öt tényező, amelyek miatt a használt laptop vásárlása kockázatos lehet

És ugyancsak öt ok, amiért érdemes mégis tőlünk beszerezni a használt laptopot. Vajon mire kell odafigyelned, ha használt laptop vásárlásán gondolkozol? Hogyan tudod biztosan, hogy megbízható, hosszú távú befektetést teszel? Az biztos, hogy a használt laptopok költséghatékony opciót jelenthetnek, de ismerkedj meg a velük járó kompromisszumokkal is.

Van garancia? Milyen az akkumulátor állapota? Könnyen lehet, hogy ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel benned. Ne aggódj itt vagyunk, hogy segítsünk! Cikkünkben bemutatjuk a használt laptop vásárlásának öt leggyakoribb kihívását, amelyekkel a vásárlóknak szembe kell nézniük.

+ öt meggyőző ok, amiért a pccloud.hu-nál nem kell, hogy félj a kockázatoktól! 

Tévhitek és valóságok: A használt laptop vásárlásának 5 kihívása és 5 előnye nálunk:

10 alapvető fogalom az informatika világában:

Az informatika világa számos technikai fogalmat tartalmaz, amelyek az informatikai eszközök működéséhez és hatékonyságához kapcsolódnak.

Ha laptopokrólszámítógépekről beszélünk, néhány fontos fogalmat érdemes ismerni, hogy jobban megértsük azok működését és hatékonyságát. Az alábbiakban összefoglaljuk azokat az alapvető fogalmakat, amelyekre a legtöbb felhasználónak szüksége lehet.

A felújított laptopok vásárlásának teljes útmutatója

Minden, amit tudni kell a használt laptopok vásárlásáról

A laptopok mára elengedhetetlen eszközök lettek. Egyetemi és iskolai hallgatók is használják tanulmányaikhoz, házi feladataik elkészítéséhez és projektjeik menedzseléséhez. Ugyanakkor nem mindenki engedheti meg magának, hogy új és csúcskategóriás laptopot vásároljon. Az új, nagy teljesítményű laptopok nem kímélik a pénztárcát. Sokan, akik nem engedhetik meg maguknak az ilyen új készülékek beszerzését, a használt laptopok vásárlását döntenek. Egy felújított laptop sokat takaríthat meg az új laptop vásárlásának költségén, és számos előnye is van. Kiváló funkciókkal, új alkatrészekkel, javított teljesítménnyel és gyakran hosszabbított garanciával rendelkezik. Bár ezeket már használták, olyannyira feljavítják őket, hogy versenyképesek legyenek egy vadonatúj készülékkel. Ez ideális megoldás azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak egy vadonatúj laptopot, vagy környezettudatosan kívánnak vásárolni, és nem szeretnének hozzájárulni a környezetszennyezéshez.