Számítástechnikával kapcsolatos hasznos tudnivalók

Apple
iPad
Szűrés törlése
Vásárlói útmutató az iPad Air és iPad Pro között: Mit érdemes tudni?

Az iPad Air és iPad Pro modellek összehasonlítása – Melyiket válasszuk?

Az iPad Air a legutóbbi frissítések óta már két különböző méretben érhető el, hasonlóan az iPad Pro sorozathoz. Azonban az iPad Pro sorozat legutóbbi, jelentős frissítése, amely egy vékonyabb kialakítást és OLED kijelzőket hozott, újra felveti a kérdést: mennyire különböznek ezek a termékcsaládok és melyiket érdemes megvásárolni?

A LockBit Ransomware csoport vezetője akár 185 év börtönt kaphat

A nemzetközi nyomozás egy újabb mérföldkőhöz ért a LockBit ransomware csoport elleni fellépés során. A legutóbbi fejlemények szerint az amerikai Igazságügyi Minisztérium (DOJ) vádat emelt Dmitrij Jurjevics Horosev ellen, egy 31 éves orosz férfi ellen, akit a kiberbiztonsági iparban LockBitSupp néven ismernek el. Horosev kulcsfontosságú szerepet játszott ebben a széles körben elismerten pusztító zsarolóvírus-hálózat létrehozásában és fenntartásában.

Az új iPhone 16 szériáról: A készülő kijelzőktől az optikai zoomig

Az Apple legutóbb tavaly szeptemberben mutatta be a legfrissebb okostelefonjait, az iPhone 15 sorozatot, amely magába foglalta az iPhone 15-t, az iPhone 15 Plus-t, az iPhone 15 Prót és az iPhone 15 Pro Maxet. Azonban a függöny mögött már forognak a gépek az idei premierre. Az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max várhatóan idén szeptemberben kerülnek bemutatásra, de már most izgalmas pletykákat hallani róluk, és nem kevésbé izgalmasak a kiszivárgott vagy renderelt képek sem.

Útmutató az iPhone "Find My" alkalmazásának használatához

Az iPhone Lokátor alkalmazás használata

Az iPhone Lokátor alkalmazás, ismertebb nevén a "Find My" rendszer, egy rendkívül hasznos eszköz az Apple készülékek, mint az iPhone, iPad vagy MacBook nyomon követésére. Az alábbiakban részletesen ismertetjük, hogyan veheted hasznatát ezen funkcióknak, ha netán elveszítetted vagy ellopták készülékedet.

iPhone lopásgátló védelme: a legújabb iOS 17.4 funkciók

Az Apple az iOS 17.4 frissítéssel tovább fejlesztette a Lopásgátló Védelmi funkciót, amely még nagyobb biztonságot nyújt iPhone felhasználóinak. Az iOS 17.3-ban bevezetett eredeti funkció alapvető védelmet nyújtott a telefonlopásokkal szemben, segítve a felhasználókat abban, hogy megakadályozzák személyes adataik illetéktelen hozzáférését. Az iPhone-okon tárolt információk értéke gyakran felülmúlja magát a készülék piaci értékét, ezért különösen fontos, hogy megfelelő védelemmel rendelkezzenek.

Az AirPods Pro 2 titkos funkciói

5 titkos AirPods Pro 2 funkció, amelyeket mindenképp ki kell próbálnod

2022-ben az Apple komoly frissítést hajtott végre a vezeték nélküli fülhallgatók piacán az AirPods Pro 2 bevezetésével. Az eredeti modellek már eleve kiváló funkcionalitást nyújtottak, de az Apple nem elégedett meg ennyivel: további öt innovatív funkcióval bővítette a kínálatot, amelyek valóban érdemesek a figyelemre. Lássuk, milyen újdonságokkal bővült a paletta!

iOS 17: Új funkció a szemvédelemért

Az Apple 2023 márciusában dobta piacra az iOS 17.4-es frissítését, amely számos hasznos, új funkciót hozott az iPhone felhasználóknak, úgy mint podcast átiratok és az Apple Cash virtuális kártyaszámok. Azonban, amikor az Apple 2023 szeptemberében bemutatta az iOS 17-et, egy kevésbé ismert, de annál fontosabb újdonságot is tartogatott, amely kifejezetten a szemünk egészségének megóvására szolgál. Ezt a funkciót Képernyőtávolság néven ismerhetjük.

Mac trükkök: 10 hasznos funkció a hatékonyabb munkáért

Az Apple Mac rendszere tele van olyan hasznos funkciókkal és trükkökkel, amelyek hatalmas segítséget nyújthatnak a napi munkában, mégis sokan közülük rejtve maradnak a felhasználók előtt. Akár veterán Mac használó vagy, akár csak most ismerkedsz az Apple számítógépek világával, biztos lehetsz benne, hogy számos olyan funkció létezik, amelyeket még nem fedeztél fel. Ezek a trükkök nemcsak időt takaríthatnak meg, de jelentősen megkönnyíthetik a digitális feladatok elvégzését. Íme, egy gyűjtemény a macOS rendszer kevésbé ismert, de rendkívül hasznos funkcióiból, amelyekkel könnyedén megnövelheted a produktivitásod.

Az Apple uralkodik a mobil processzorok piacán

Az Apple szilárdan tartja magát a mobil processzorok piacának csúcsán, az előremutató teljesítménnyel és innovációval kiemelkedve a versenytársak közül. A Canalys legújabb elemzése szerint az Apple a tavalyi év utolsó negyedévében 87 milliárd dolláros bevételt generált ebben a kategóriában, ami körülbelül 20%-os éves növekedést jelent, ezzel is megerősítve piaci dominanciáját.

Az Apple újításai: Forradalmi találmányok az iPhone után

Az Apple híres arról, hogy forradalmi termékekkel rukkol elő, amelyek újraértelmezik azokat a kategóriákat, amelyekbe belépnek. Az iPhone bevezetése óta a vállalat több olyan újítást is piacra dobott, amelyek nemcsak hogy megváltoztatták az emberek életmódját, de új irányokat is mutattak a technológiai innováció terén. Ez a cikk az Apple azon újításait mutatja be, amelyek a legnagyobb hatást gyakorolták az iPhone megjelenése óta.

Áttekintés: Az iPhone modellek széles választéka

Az iPhone választása 2024-ben nem csupán egy egyszerű vásárlási döntést jelent; sokkal inkább egy átgondolt folyamat eredménye, amely figyelembe veszi az egyéni igényeket, a pénzügyi kereteket és a technológiai innovációk legújabb vívmányait. Az Apple által kínált termékek széles választéka lehetővé teszi minden felhasználó számára, hogy megtalálja az őt leginkább kielégítő modellt, legyen szó akár a legmodernebb technológiát kereső tech-rajongóról, akár az ár-érték arányt fontosnak tartó költségtudatos vásárlóról. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk azokat a szempontokat, amelyeket érdemes mérlegelni az ideális iPhone kiválasztása során, és áttekintjük a leginkább ajánlott modelleket, hogy segítsük Önt a lehető legjobb döntés meghozatalában.

Útmutató: Adatok átvitele iPhone-ról iPhone-ra

Ha te is egy újabb iPhone modellre váltasz, vagy frissítesz az iOS legfrissebb verziójára, akkor jól tudod, mennyire kulcsfontosságú a személyes adatok, beállítások és tartalmak zökkenőmentes átvitele a régi eszközről az újra. Az Apple különböző megoldásokat kínál e folyamat egyszerűvé és biztonságossá tételére. Korábban már foglalkoztunk azzal, hogyan lehet adatokat átvinni Androidról iPhone-ra; most azonban arra összpontosítunk, hogy iPhone-ról iPhone-ra hogyan lehet a legkönnyebben átköltöztetni az adataidat.

Apple tanácsok beázott iPhone esetén: Felejtsd el a rizses megoldást!

Az elmúlt évek során, különösen a régebbi iPhone modellek esetében, amelyek még nem rendelkeztek a későbbi generációkra jellemző vízállósági képességekkel, a vízbe esett készülékek elsősegélynyújtásának legelterjedtebb módszere a készülékek rizsbe helyezése vált. Sokan úgy vélték, hogy a nyers rizs képes felszívni a készülékből kiáramló nedvességet, ezzel segítve annak száradását és potenciális megmentését. Azonban fontos megjegyezni, hogy az újabb iPhone-ok már javarészt vízállóak, ami jelentősen növeli ellenálló képességüket a vízzel szemben, így ez a módszer kevésbé releváns számukra. Ennek ellenére, az Apple most hivatalosan is figyelmezteti a felhasználókat, hogy kerüljék ezt a módszert, mert az apró rizsszemcsék károsíthatják az iPhone-t, beleértve az újabb, vízálló modelleket is.

Lenovo ThinkPad X390 Yoga: Az üzleti világ és a kreativitás találkozása

A Lenovo ThinkPad X390 YOGA: A modern munkavégzés eszköze A Lenovo ThinkPad X390 YOGA egy kiemelkedően sokoldalú 2 az 1-ben laptop, amely magas szintű teljesítményt és mobilitást kínál egyetlen csomagban. A robustus kialakítása, felhasználóbarát jellemzői és adaptív használhatósága miatt kivívta a piac elismerését. Ebben a cikkben a ThinkPad X390 YOGA legfontosabb előnyeit és figyelembe veendő tulajdonságait tárgyaljuk részletesen.

Az Androidról iOS-re váltás útmutatója: Az adatok zökkenőmentes áttelepítése

Az Android operációs rendszerről az iOS platformra való áttérés egy izgalmas utazás, amely új lehetőségeket és élményeket nyújt a felhasználóknak. Ez a folyamat azonban kétségeket és aggodalmakat is felvethet az adatok és a beállítások biztonságos átvitele kapcsán. A jó hír az, hogy számos hatékony eszköz és módszer áll rendelkezésre, amelyek egyszerűsítik ezt az átmenetet. Ebben a részletes útmutatóban megvizsgáljuk azokat a lépéseket és technikákat, amelyekkel könnyedén átviheted értékes adataidat és beállításaidat, így a váltás nem csak egyszerű, de élvezetes is lesz.

A használt HP Elitebook 830 G6: Prémium minőség, megfizethető áron

A technológia gyors ütemű fejlődésével párhuzamosan a felhasználói igények is dinamikusan változnak. Sokan keresik azt az ideális egyensúlyt, amely a pénztárcabarát árat és a megbízható teljesítményt ötvözi, legyen szó munkáról, tanulásról vagy csak a mindennapi digitális életvitelről. Ebben a környezetben a használt, de prémium kategóriás laptopok, mint az HP Elitebook 830 G6, egyre több figyelmet kapnak. Nem csak azért, mert kedvezőbb áron kínálnak magas színvonalat, hanem mert a fenntarthatóság és a megbízhatóság szempontjából is előnyös választást jelentenek. Ebben a cikkben részletesen körbejárjuk az HP Elitebook 830 G6 használt laptop előnyeit, és bemutatjuk, hogy miért jelentenek ezek az eszközök kiváló befektetést a jövőbe.

A Vision Pro Headset: Túl korai elvárások és a valóság

Az Apple újabb mérföldkőhöz érkezett technológiai útján, amikor február 2-án bemutatta a Vision Pro headsetet, egy forradalmi terméket, amely az AR/VR technológiát hivatott otthonainkba hozni. Ez a készülék, amely egyaránt ígéretes a virtuális és a kiterjesztett valóság terén, jelenleg 3500 dollárba kerül, ami hazai pénznemben több mint 1,2 millió forintot jelent. Ezzel a lépéssel az Apple teljesen új termékkategóriát teremtett, és lehetőséget kínál a felhasználóknak, hogy részt vegyenek a technológiai történelem egy új fejezetében.

Az HP EliteBook 830 G5: Kiemelkedő választás üzleti használatra

Az HP Elitebook 830 G5 maga a tökély a használt üzleti notebookok piacán. Szakértők és felhasználók körében egyaránt híres a megbízhatóságáról és finom munkájáról, ami ideális társat jelent a munkavégzés és a mozgás közötti tökéletes egyensúly megteremtéséhez. Ha ugyanezeket az előnyöket szeretnéd élvezni, de kedvezőbb áron, a válasz egyértelmű: válassz egy használt HP Elitebook 830 G5-öt, amely ugyanazokat a funkciókat és megbízhatóságot nyújtja, mint az új verzió, de jelentősen kedvezőbb áron.

A használt HP Elitebook 640 G9: Költséghatékony és megbízható választás

A laptopok mára elengedhetetlen társainkká váltak, akár az üzleti élet színterén mozgunk, akár a mindennapjainkat szeretnénk egyszerűsíteni. Az új technológiák folyamatos előretörése azonban magasabb árcédulákat is hoz magával, ami sokszor elérhetetlenné teszi a legújabb modellek beszerzését. Ebben a helyzetben jelenthet megoldást a használt laptopok piaca, ahol minőség és költséghatékonyság kéz a kézben jár. Ma pedig a használt HP Elitebook 640 G9 használt modelljére szeretném felhívni a figyelmed, amiért érdemes lehet lemondani egy vadonatúj készülékről.

Iphone felvásárlás: Cseréld le régi iPhone-od gyorsan és környezettudatosan a PCcloud.hu-nál!

Gondolkodtál már azon, hogy mit kezdj a régi iPhone-nal, amely csak a fiók mélyén hever? Esetleg már beszerezted az új készülékedet, de nem tudod, hogyan szabadulj meg a régitől környezettudatosan? Ha nincs időd vagy kedved a hirdetésekkel bíbelődni, ne aggódj, a PCcloud.hu megoldást kínál rá!

Rengetegen hagyják a régi telefonjaikat elfeküdni a szekrény mélyén, abban bízva, hogy talán még hasznát vehetik valamikor. Amennyiben te is hasonló helyzetben vagy, esetleg arra vágysz, hogy a régi iPhone-odat egy modernebb típusra cseréld, akkor a PCcloud.hu-nál van egy remek ajánlatunk.

Miért válassz egy használt HP Elitebook 840 G5 laptopot: Gazdaságos és megbízható választás

Használt HP Elitebook 840 G5: Megbízható és költséghatékony választás

A digitális korban az informatikai eszközök, mint például a laptopok, elengedhetetlenek a mindennapi életünkben. Az új eszközök magas árai azonban sokak számára megfizethetetlenek lehetnek. Ebben a cikkben egy különleges lehetőséget mutatok be: A használt HP Elitebook 840 G5 laptopot, ami egy felújított, megbízható és pénztárcabarát alternatíva az új termékekkel szemben.

A Dell Latitude E7450 használt laptop: Megbízhatóság és kiváló ár-érték arány

A modern technológia világában a laptopok kritikus szerepet játszanak a mindennapi életünkben, legyen szó munkáról, tanulásról vagy szórakozásról. A Dell Latitude E7450 modellje különösen népszerű választás a kiváló teljesítménye és megbízhatósága miatt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a használt Latitude laptopok előnyeit, különös tekintettel a Dell Latitude E7450 modellre, ami egy prémium használt laptop és számos előnnyel bír az új gépekkel szemben.

Használt Dell Latitude E7270: Érték és minőség

A technológiai világban sokszor nehéz döntést kell hozni az új és a használt laptopok között. Különösen igaz ez a laptopok esetében, ahol az új modellek magas ára sokakat arra késztet, hogy alternatív megoldásokat keressenek. A használt laptopok, mint például a Dell Latitude E7270, nemcsak költséghatékonyak, hanem a megfelelő karbantartással és garanciával rendelkezve épp olyan megbízhatóak lehetnek, mint az újak. Ebben a cikkben a használt Dell Latitude E7270 használt változatának előnyeit vesszük górcső alá.

A használt Latitude laptopok előnyei: Bemutatjuk a Dell Latitude E7250-t

A modern technológiai korban, amikor az új eszközök folyamatosan tűnnek fel a piacon, gyakran kerülsz szembe azzal a nehéz döntéssel, hogy beruházz-e egy vadonatúj készülékre, vagy jobban megéri egy megbízható, használt változatot választani. Ez különösen igaz a laptopok világában, ahol az új modellek magas ára és a technológia gyors fejlődése miatt sokszor előnyösebb alternatívát jelenthet egy használt gép beszerzése. Ebben a cikkben részletesen elemezzük azt a kérdést, hogy miért lehet jobb döntés a használt laptopok, és különösen a Dell Latitude E7250 modell mellett dönteni. Megpróbáljuk megvilágítani, hogy ezek a használt eszközök hogyan kínálhatnak vonzó értéket, különösen azok számára, akik a költséghatékonyságot és a megbízhatóságot helyezik előtérbe, miközben nem akarnak kompromisszumot kötni a teljesítmény terén.

Használt Dell Latitude E5570: Megbízható és költséghatékony választás

Az elektronikai piac gyors fejlődése lehetőséget biztosít a fogyasztóknak, hogy a legújabb technológiai eszközöket válasszák, de gyakran magas áron. Ebben a dinamikus környezetben a használt laptopok, mint a használt Latitude laptopok, egyre népszerűbbek. Különösen igaz ez a Dell Latitude E5570 modellre, amely a prémium használt laptopok között kiemelkedik. Ebben az ajánlóban bemutatjuk, miért érdemes a használt Dell Latitude E5570 modellt választani az új eszközök helyett.

Használt Dell Latitude E5470: Megfizethető és sokoldalú

A technológia rohamos fejlődésével egyre több ember számára válik elérhetővé a legújabb elektronikai eszközök beszerzése. Ebben a gyorsan változó világban azonban egyre többen ismerik fel a használt laptopok, mint például a használt Latitude laptopok, előnyeit. Különösen igaz ez a Dell Latitude e5470 modellre, mely egy kiemelkedő példa a prémium használt laptopok között.

Miért válasszuk a használt Dell Latitude E5470-et?

A PCCloud.hu iPad kínálata: Megbízható minőség kedvező áron

Az iPad már régóta az egyik legkeresettebb táblagép a piacon, köszönhetően megbízhatóságának, sokoldalúságának és felhasználóbarát tervezésének. A PCCloud.hu-nál büszkén kínálunk széles választékban használt Apple iPad-eket, melyek minden igényt kielégítenek, akár mindennapi használatról, akár szakmai alkalmazásokról van szó.

Nézzük meg részletesen, miről is van szó!

10 fontos funkció, ami hiányzott az első iPhone-ból

Röviden ismertetjük azokat a lényeges funkciókat, amelyek nem voltak jelen a 17 éves jubileumát ünneplő első Apple mobiltelefonban.

17 évvel ezelőtt Steve Jobs bemutatta az Apple első okostelefonját, az iPhone-t. Sokan kezdetben szkeptikusak voltak, mondván, hogy "úgysem fog sikerülni". Azóta az iPhone hosszú utat tett meg, legújabb modellje, az iPhone 15 Pro Max, 6,7 hüvelykes OLED kijelzővel és A17 Pro chipsettel büszkélkedhet.

Használt Dell Latitude E5440 laptop – Megbízható választás

A technológiai fejlődés korában gyakran állunk szemben a döntéssel: új vagy használt terméket vásároljunk? A használt laptopok, különösen a felújított üzleti modellek, mint a Dell Latitude E5440, egyre népszerűbbek. De miért érdemes egy használt Latitude laptopot választani az új helyett? Nézzük meg ezt a prémium használt laptopot, amely nem csak pénztárcabarát, de megbízható és sokoldalú is.

A gazdaságos és megbízható választás: Használt Dell Latitude 7280 laptop

A mai digitális világban a laptopok nélkülözhetetlen társainkká váltak, legyen szó munkáról, tanulásról, vagy szórakozásról. Az új laptopok gyakran magas árcédulával rendelkeznek, ezért sokan döntenek a használt laptopok mellett. Ebben a cikkben a Dell Latitude 7280 modellt mutatom be mint kiváló használt laptop választást, különös tekintettel arra, hogy miért éri meg a használt, felújított verziót választani.

iPhone használati tippek és trükkök az iOS 17-hez

Ha karácsonyra új iPhone-t kaptál ajándékba, fontos, hogy tudd: a készülék aktiválása ugyan egyszerű, de rengeteg beállítás áll a rendelkezésedre, amikkel a használatát még hatékonyabbá teheted, főleg ha most ismerkedsz az iPhone világával.

Lehet, hogy már sikerült beállítanod az iPhone-od, azonban tapasztalhatod, hogy az akkumulátor gyorsan merül, vagy szeretnéd felgyorsítani néhány műveletet, mint például az edzéslistád automatikus elindítását, amikor megérkezel a fitneszterembe. Sok hasznos tanács és fortély áll a rendelkezésedre, csak tudnod kell, hol keresheted őket. Bizonyára találsz majd néhány lenyűgöző testreszabási lehetőséget, amelyek között vannak már jól ismert és teljesen új funkciók is. Szeretnéd átrendezni a kezdőképernyőd, vagy hatékonyabban gazdálkodni az akkumulátorod élettartamával? Ezeket és még számos egyéb beállítást megvalósíthatsz az iOS 23 beállítási lehetőségeivel, hogy a lehető legjobban kihasználhasd az iPhone-od. Ha szeretnéd jobban megismerni az iOS további funkcióit, nézd meg, hogyan aktiválhatod az iPhone rejtett érintőpadjának funkcióját, és fedezd fel további iOS 17 tippeinket és trükkjeinket.

Használt Dell Latitude 5480: A gazdaságos és sokoldalú választás

A Dell Latitude 5480 neked készült, ha megbízható, mégis költséghatékony eszközt keresel a mindennapi feladataidhoz. A használt Latitude 5480 laptopok különösen vonzóak lehetnek számodra, ha minőséget és értéket keresel. Ebben a részletes ajánlóban megvizsgáljuk, miért érdemes neked a használt Dell Latitude 5480-at választanod, kiemelve az ár, a megbízhatóság és a konfigurációs lehetőségek fontosságát.

Használt Dell XPS 9360: Megbízható és költséghatékony

A Dell XPS 9360 számos felhasználó számára a tökéletes laptop választás lehet. Különösen a használt változatok esetében, ahol a megbízhatóság és a gazdaságosság kulcsfontosságú. Ebben a részletes ajánlóban megvizsgáljuk, miért érdemes a használt Dell XPS 9360-at választani, kiemelve az ár, a megbízhatóság és a konfigurációs lehetőségek fontosságát.

Használt Dell Precision 5530: Professzionális és költséghatékony

A Dell Precision 5530 nem csupán egy laptop; ez egy teljesítményre tervezett eszköz, amely ideális a professzionális felhasználók számára. Használt állapotban kínálva, a Precision 5530 kivételes értéket nyújt azoknak, akik magas teljesítményű, mégis költséghatékony megoldást keresnek. Ebben az átfogó ajánlóban bemutatjuk, miért érdemes a használt Dell Precision 5530-at választani, kiemelve az ár, a megbízhatóság és a konfigurációs lehetőségek fontosságát.

Használt Dell Latitude 7490: A költséghatékony és megbízható választás

A modern munkavilágban a laptopok fontos szerepet játszanak a mindennapi produktivitásban. A Dell Latitude 7490, mint használt Latitude laptop, kiváló lehetőséget kínál mindazok számára, akik egy megbízható, de mégis költséghatékony eszközt keresnek. Ebben a részletes ajánlóban bemutatjuk, hogy miért éri meg a használt Dell Latitude 7490-et választani, hangsúlyozva az ár, a megbízhatóság és a különböző konfigurációk fontosságát.

 Használt laptop ajánló:  Dell Latitude 7390 2-in-1 – A megbízható választás

A Dell Latitude 7390 2-in-1 egy olyan kiváló eszköz, amely egyesíti a laptop és a tablet funkcionalitását, kínálva ezzel a felhasználóknak rugalmasságot és kényelmet. Ebben a részletes ajánlóban kifejtjük, hogy miért jelent a használt Dell Latitude 7390 2-in-1 különösen előnyös választást, hangsúlyozva az ár, a megbízhatóság és a konfigurációs lehetőségek fontosságát.

Használt laptop ajánló: Dell latitude 5500 – A megbízható választás

A modern technológiai világban gyakran állunk szemben a döntéssel, hogy új eszközt vásároljunk, vagy a pénztárcabarát használt termékeket részesítsük előnyben. A Dell Latitude 5500 laptop esetében a használt változat kiváló alternatíva lehet. Ebben a részletes ajánlóban kifejtjük, hogy miért éri meg választani a használt Dell Latitude 5500-t, hangsúlyozva az ár, a megbízhatóság és a konfigurációs lehetőségek fontosságát.

Használt laptop ajánló: Dell latitude 5400 – A megbízható választás

A Dell Latitude 5400 egy olyan kiváló választás lehet mindazok számára, akik egy megbízható, mégis költséghatékony laptopot keresnek. Ebben a részletes ajánlóban bemutatjuk, hogy miért jelentenek a használt Latitude laptopok, különösen a Dell Latitude 5400, előnyös választást az új darabokkal szemben. Elemzünk minden aspektust, a gazdaságosságtól a konfigurációs lehetőségekig, hogy megmutassuk, milyen előnyökkel jár a használt Dell Latitude 5400 választása.

Használt laptop ajánló: Dell Latitude 3510 – A megbízható választás

A laptopok világában gyakran szembesülünk azzal a dilemmával, hogy új eszközt vásároljunk, vagy megelégedjünk egy használt modellel. Ebben a cikkben a Dell Latitude 3510 modellt fogjuk megvizsgálni, amely mint használt termék kiváló választás lehet. Megvizsgáljuk annak előnyeit, hogy miért érdemes ezt a használt Latitude laptopot választani az új darabok helyett, beleértve a gazdaságosságot, megbízhatóságot, és a különböző felhasználási igényeknek megfelelő konfigurációt.

Új M3 MacBook Pro – Megéri-e a beruházást?

Megérte várni az M3 MacBook Pro-ra? Érdemes most beruházni az Apple legfrissebb laptopjába?

Az Apple új generációs MacBook Pro-ja kétségtelenül izgalmas fejlesztés, de vajon ez a legjobb választás mindenkinek? Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az M3 MacBook Pro valóban megéri-e a magas árát, és alternatívákat is kínálunk azoknak, akik értéket és minőséget keresnek kedvezőbb áron.

Az iPhone SE 4 Új Generációja: Dizájn, Funkciók és Technológiai Újítások

Az iPhone SE 4 várható megjelenése körüli találgatások és izgalmak a tech világban nagy figyelmet kapnak. Az Apple zászlóshajó iPhone-családjának árnyékában az iPhone SE sorozat, bár kevésbé ismert, az elmúlt években komoly visszatérést mutatott a 2020-ban és 2022-ben érkezett új modellekkel. Azonban az iPhone SE jövője, különösen a negyedik generációs modell esetében, még mindig bizonytalan. A legfrissebb pletykák és jelentések alapján azonban több kérdésre is fény derülhet. Összegyűjtöttük, milyen fontos újításokra számíthatunk ebben az izgalmasan várt új modellben.

Az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 Összehasonlítása

Az Apple új óramodellei jelentős technikai fejlesztéseket hoznak. Számos különbség is van közöttük. Megmutatjuk, hogy mi az, amit tudnod kell, mielőtt megvásárolnál valamelyiket. Az Apple közzétette részleteit a nagy várakozással várt új óráinak sorozatáról, és bár a legújabb belépők – a Series 9 és az Ultra 2 – stílusban nem sokat változnak elődeiktől, valójában elég sok technikai fejlesztés történt.

5 Hasznos Apple Pencil Tipp az iPad Használatához

Az Apple Pencil, mint az iPad egyik legfontosabb kiegészítője, számos innovatív funkcióval bővíti az iPad felhasználói élményét. Két generáció áll rendelkezésre: az első generációs, mely a korai iPad modellekkel, és a második generációs, mely az újabb iPad Pro és iPad Air modellekkel kompatibilis. Az iPadOS 14 vagy annál újabb verzió futtatásával ezek a tippek még inkább kihasználják az Apple Pencil képességeit:

Top 10 grafikus kártya a gépi tanuláshoz

A sikeres gépi tanulás egyik fő tényezője a megfelelő grafikus kártya kiválasztása, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozhass nagy adatmennyiségekkel, és párhuzamos számításokat végezhess. A gépi tanulás feladatai, különösen a mély neurális hálózok tréningje, intenzív mátrix- és tensorfeldolgozást igényelnek. Megjegyzendő, hogy a TPU-k, FPGA-k és a specializált AI chipek egyre népszerűbbek.

Milyen grafikus kártya jellemzők fontosak a gépi tanuláshoz?

Amikor gépi tanuláshoz grafikus kártyát választunk, néhány kulcsfontosságú tulajdonságot kell figyelembe vennünk:

 

A laptop tisztítása otthon: Lehetséges és fontos!

A tisztaság és rend fenntartása nemcsak otthonunkban, hanem az általunk használt eszközökön is alapvető jelentőséggel bír. Ez különösen igaz a laptopok esetében, amelyek a modern munkavégzés és szórakozás nélkülözhetetlen kellékei. A laptop tisztítása azonban nem olyan egyszerű feladat, mint a háztartási tárgyaké, és különös figyelmet igényel a készülék hosszú távú funkcionalitásának és esztétikai állapotának megőrzése érdekében.

A Lítium-ion akkumulátorok újrahasznosítási kockázatai

A lítium-ion akkumulátorok újratölthető elemek, melyeket elektronikai eszközökben és autókban használnak. Ezeket találjuk meg például vezeték nélküli szerszámokban, laptopokban, okostelefonokban, digitális fényképezőgépekben, valamint elektromos autókban, kerékpárokban és kerekesszékekben. Az első lítium-ion akkumulátor a 1980-as években készült, és ezek az elemek csak a 90-es években váltak kereskedelmi termékké. Azóta folyamatosan felmerül a kérdés, hogy hogyan lehetne őket a legjobban újrahasznosítani.

Gamer laptop: Hogyan válasszunk?

A Gamer laptop választása - útmutató a vásárláshoz

Bár a PC-játékosok körében az asztali számítógépek továbbra is népszerűek, néha szükség lehet egy könnyen hordozható eszközre a mindennapi használathoz vagy akár a nyaralás során. A gamer laptopok olyan rendszerek, amelyeket magunkkal vihetünk bárhová, és akár egy 5G-s routerrel is használhatunk, de mégis elég erősek ahhoz, hogy játsszunk rajtuk. Miután elolvastad ezt a laptop kiválasztási útmutatót, segítünk megérteni, hogyan érdemes kiválasztani a megfelelő gamer laptopot.

Amikor eldöntöd, hogy gamer laptopot vásárolsz, nem csak a technikai jellemzőkre kell figyelned, hanem az egész számítógépet kell figyelembe venned, ideértve a billentyűzetet és a kijelzőt is. A következő bekezdésekben segítünk meghozni a legjobb döntést, hogy megtaláld a leginkább megfelelő gépet az igényeidhez és a költségvetésedhez.

Környezetbarát döntés, kiváló minőség: Újracsomagolt laptopok a PCCloud.hu-nál

A technológia világában élve sokan vagyunk, akik folyamatosan keresik az újításokat, legyen szó laptopokról, asztali gépekről vagy más informatikai eszközökről. Az új termékek beszerzése néha magas költségeket von maga után, és nem mindig teszünk jót a bolygónknak azzal, ha mindig az újat választjuk. De mit szólnátok egy lehetőséghez, ahol nem kell kompromisszumot kötni a minőség és a környezettudatosság között?

Miért épp az újracsomagolt készülékek a legjobb választás?

A választ a PCCloud.hu "újracsomagolt laptop" kategóriában találjátok meg!

Miért lehet jó választás 2023-ban is a használt iPhone 11?

Bár az Apple 2019-ben mutatta be az iPhone 11-et, a modell ma is az egyik legnépszerűbb okostelefon a piacon. Sokan ezt az Apple egyik legkiválóbb készülékének tartják. De mi teszi ezt a modellt ilyen vonzóvá még 2023-ban is? Nem pusztán a divatos megjelenés vagy a márka népszerűsége, hanem a készülék megbízhatósága és kiváló teljesítménye. Az iPhone 11 töretlenül bizonyítja, hogy egy idősebb modell is képes versenyezni a legfrissebb telefonokkal.

Részletezzük, miért érdemes még mindig az iPhone 11-et választani:

Kicsi, de erős: Miért válasszunk mini PC-t?

A mini PC-k egyre népszerűbbek azok számára, akik kompakt, energiatakarékos számítógépet keresnek irodai vagy otthoni használatra.

De miért válnak egyre népszerűbbé?

Nézzük meg az 5 legfontosabb előnyt, ami a mini PC-k mellett szól!

 

Hálózati eszközök adatbiztonsága: A tanúsított adatmentesítés jelentősége és kihívásai

Adatbiztonság hálózati eszközökön: a tanúsított adatmentesítés jelentősége

A technológia fejlődésével egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk a routerek, switchek és access pointok tanúsított adatmentesítésére, mivel ezek az eszközök nem csak a hálózati kapcsolatokért felelnek, hanem adattároló funkcióval is bírnak.

Col és Centiméter: Hogyan értelmezzük a kijelző méreteket?

Gyakran merül fel a kérdés: hány cm egy col? Sokak számára nem egyértelmű, hogy a technológiai eszközök, például a laptopok és monitorok képernyőjének méretét általában colban adják meg. De mennyi pontosan a mértékegység átváltása col és centiméter között?

A rövid válasz:

1 col (inch) = 2,54 cm

Milyen kijelzőméretre van szükséged?

A laptop kijelzőjének mérete kulcsfontosságú, ha a használhatóságot és a funkciókat nézzük. A nagyobb kijelzők ugyan kényelmesebbek, de csökkentik a laptop könnyen hordozható voltát. A kijelző mérete az árat is befolyásolja, akár vásárláskor, akár szervizeléskor. Bár a nagyobb kijelzők általában drágábbak, nem csak a méret, hanem más tényezők is hozzájárulnak a kijelzőcsere költségeihez.

Használt laptopok és telefonok felvásárlása a PCCloud.hu-n: Minden, amit tudnod kell

Miért jó döntés a PCCloud.hu-n keresztül értékesíteni a feleslegessé vált elektronikai eszközeidet, mint például a használt laptopod vagy iPhone-od?

Sok ember fiókjában, szekrényében vagy az íróasztal sarkán őriz egy-egy használt laptopot, egy korábbi iPhone-t vagy egyéb elektronikai eszközt. Gyakran nem tudjuk, mit kezdjünk velük, ezért hagyjuk őket porosodni. De miért hagynád, hogy otthon gyűjtse a port, amikor weboldalunkon értékesíthetővé válhatnak?

Miért érdemes nálunk értékesítened a felesleges elektronikai eszközeidet? 

Hogyan történik egy használt laptop felújítása?

A technológia világában a laptopok gyorsan változnak és fejlődnek, de ez nem jelenti azt, hogy a régebbi modelleknek nincs helyük a piacon. A használt laptopok felújítása egyre népszerűbb, mivel lehetővé teszi a régebbi eszközök új életre keltését és hosszabb élettartamuk biztosítását. De mi is pontosan a felújítás, és hogyan különbözik egy egyszerűen használt laptop egy felújított használt laptopotól? Nézzük meg lépésről lépésre!

Mit vegyünk figyelmbe használt laptop vásárlásakor?

Egy kiváló minőségű laptopra van szükséged, de a költségvetésed korlátozott. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre? Milyen szempontokat vizsgálj meg mielőtt megveszel egy használt laptopot?


1. Új eszközök vásárlása helyi boltban:
Ha nincs szükség minden extra funkcióra, az új laptopok drágábbak lehetnek, mint amennyire szükség van, mivel a sok extra funkció növeli az árat.


2. Használt laptopok vásárlása:
Ezek a laptopok ugyanolyan jól működnek, mint az újak, kevesebbe kerülnek, és gyorsan használatba vehetők.

Felújított iPhone vásárlás: Érdemes beruházni?

Vásároljak felújított iphone-t?

Az iPhone sokak számára az álomtelefon. Az Apple egyik legjobb terméke, és a minden idők legintelligensebb okostelefonjai között tartják számon - az iPhone mindenki kívánságlistáján szerepel. De a magas technológiai termék magas ára miatt, egyes emberek a felújított iPhone vásárlása mellett döntenek. Ha felújított iPhone vásárlását tervezi, ez a cikk minden bizonnyal segít a döntés meghozatalában.

A felújított Dell laptopok előnyei

A Dell felújított laptopjai megfelelnek az elvárásoknak? Mielőtt beruházol egy laptopba, fontos meghatározni, milyen célokra kívánod használni. Csak egyszerű online tevékenységekhez keresel, mint a böngészés és az e-mail, vagy komplex alkalmazások futtatására is szükséged van? Ha tisztázódnak az elvárásaid, összeállíthatod azoknak a gyártóknak a listáját, akiknél megbízható felújított laptopokat találsz. Gyakran tapasztalhatod, hogy a Dell neve előkelő helyet foglal el ezen a listán. Míg az új Dell laptopok ára magas lehet, egy felújított készüléket sokkal kedvezőbb áron szerezhetsz be, ráadásul garanciával és visszavételi lehetőséggel.

A tökéletes laptop kiválasztása idősebb családtagoknak

Milyen laptopra van szüksége egy nyugdíjasnak?

Ha egy idős családtagunk kéri a segítségünket laptop vásárlásban, több szempontot kell figyelembe vennünk, amelyek számukra fontosak. Az időseknek más igényeik vannak, mint a fiatalabb korosztálynak, ezért különösen fontos, hogy olyan laptopot válasszunk számukra, amely egyszerűen és intuitívan használható, és kielégíti az igényeiket. A következőkben bemutatom, milyen paramétereket érdemes figyelembe venni, amikor laptopot választunk nyugdíjas családtagjainknak. Az első szempont a kijelző mérete. A nagyszülőink számára egy nagyobb kijelző lehet hasznosabb, hogy könnyebben lássák a szöveget és a képeket. Ajánlott lehet egy 15,6 hüvelykes vagy akár nagyobb kijelző méret. Fontos azonban megjegyezni, hogy minél nagyobb a kijelző, annál nehezebb és körülményesebb a laptop hordozása.

Milyen eszközt vegyek? PC, laptop, tablet

A digitális technológiák világában többféle eszköz közül választhatunk, például személyi számítógép (PC), laptop, tablet, IPad. Minden eszköznek megvannak a maga előnyei és hátrányai, így a választásunkat elsősorban a szükségleteink és használati szokásaink határozzák meg.

Amennyiben az eszközt elsősorban böngészésre, kommunikációra vagy multimédia tartalmak fogyasztására szeretnénk használni, és fontos a hordozhatóság, egy tablet vagy laptop lehet a legjobb választás. Ezek az eszközök könnyen magunkkal vihetőek, így akár utazás közben is használhatóak.

Windows 11: Drasztikus SSD sebességcsökkenés

A Windows 11 kötelező frissítések negatívan befolyásolják az SSD sebességet, amit a rendszer lemezintenzív műveletek, például nagy fájlok másolása vagy terjedelmes játékok futtatása során tapasztal. A 2023. márciusi kumulatív frissítések óta a felhasználók arról számolnak be, hogy a számítógépük lassabban indul el és az SSD sebessége csökken.

Numerózus jelentések mutatkoznak Reddit posztokban, a Feedback Hub-on és más online platformokon, ahol a felhasználók arra panaszkodnak, hogy a 2023. március után kötelezővé vált Windows 11 kumulatív frissítések jelentősen csökkentették az SSD-k sebességét. Ez magába foglalja a legutóbbi 2023. júniusi frissítést, valamint a közelgő júliusi Patch Tuesday-t. A teljesítmény romlása nem tűnik általánosnak, azonban számos felhasználó megerősítette az SSD sebesség csökkenését a Windows 11 frissítések után. Egyes Reddit felhasználók drasztikus csökkenést jelentettek, 7000 MB/s-ról 3000 MB/s-re, néhány extrém esetben pedig akár 1000 MB/s-re is csökkent.

Öt plusz egy ok, hogy miért jobb a használt számítógép

Vannak szituációk, ahol egy használt számítógép vásárlása lehet a legjobb döntés. Nézzük, mik ezek az esetek.

A reklámok gyakran sugallják, hogy az új mindig jobb és értékesebb. De nem minden esetben jelenti ez a jobb minőséget vagy a megbízhatóságot. A használt laptopok példája erre kiváló példa. Hiszen ezek a gépek vállalatoktól érkeznek, amelyek előszeretettel választják a magasabb minőségű, bizonyítottan megbízható márkákat (mint például a Dell, HP, Lenovo, Fujitsu).

Lássuk tehát, melyek azok az érvek, amiért érdemes használt számítógépet választani:

 

A számítógépek optimális cseréjének időzítése: Mikor jön el az új eszköz beszerzése?

A vállalatok rendszerint menetrend szerinti módon frissítik a hardvereszközeiket, és ritkán vizsgálják meg a gépcsere időzítését. Az egyéni felhasználók viszont gyakran hozzákötnék a hardvercserét a számítógép elavulásához.

Tehát felmerül a kérdés: Mikor tekinthető elavultnak egy számítógép? Vegyük sorra a potenciális szempontokat.

Mit kezdhetünk a már használt gépünkkel?

Ismeretes, hogy a felújított vállalati laptopok piacán jelentős szerepet töltenek be az olyan vállalatok, mint a miénk. Azonban vajon milyen egyéb lehetőségeket rejt még a használt vállalati laptopok szférajában rejlő potenciál? A következőkben ezt fogjuk körbejárni.

A vállalatok 3-5 évente újra gondolják milyen laptopokkal végezzék irodai munkájukat. Bár a technológiai fejlődés önmagában már nem indokolja a hardvercserét, az alkalmazottak változó állománya új eszközök beszerzését teheti szükségessé. A minden évben 40 millió tonna elektromos hulladékot termelő világban fontos alternatív felhasználási módozatokat találni a használt vállalati laptopoknak.

Öt tényező, amelyek miatt a használt laptop vásárlása kockázatos lehet

És ugyancsak öt ok, amiért érdemes mégis tőlünk beszerezni a használt laptopot. Vajon mire kell odafigyelned, ha használt laptop vásárlásán gondolkozol? Hogyan tudod biztosan, hogy megbízható, hosszú távú befektetést teszel? Az biztos, hogy a használt laptopok költséghatékony opciót jelenthetnek, de ismerkedj meg a velük járó kompromisszumokkal is.

Van garancia? Milyen az akkumulátor állapota? Könnyen lehet, hogy ilyen és ehhez hasonló kérdések merülnek fel benned. Ne aggódj itt vagyunk, hogy segítsünk! Cikkünkben bemutatjuk a használt laptop vásárlásának öt leggyakoribb kihívását, amelyekkel a vásárlóknak szembe kell nézniük.

+ öt meggyőző ok, amiért a pccloud.hu-nál nem kell, hogy félj a kockázatoktól! 

Tévhitek és valóságok: A használt laptop vásárlásának 5 kihívása és 5 előnye nálunk:

10 alapvető fogalom az informatika világában:

Az informatika világa számos technikai fogalmat tartalmaz, amelyek az informatikai eszközök működéséhez és hatékonyságához kapcsolódnak.

Ha laptopokrólszámítógépekről beszélünk, néhány fontos fogalmat érdemes ismerni, hogy jobban megértsük azok működését és hatékonyságát. Az alábbiakban összefoglaljuk azokat az alapvető fogalmakat, amelyekre a legtöbb felhasználónak szüksége lehet.

A felújított laptopok vásárlásának teljes útmutatója

Minden, amit tudni kell a használt laptopok vásárlásáról

A laptopok mára elengedhetetlen eszközök lettek. Egyetemi és iskolai hallgatók is használják tanulmányaikhoz, házi feladataik elkészítéséhez és projektjeik menedzseléséhez. Ugyanakkor nem mindenki engedheti meg magának, hogy új és csúcskategóriás laptopot vásároljon. Az új, nagy teljesítményű laptopok nem kímélik a pénztárcát. Sokan, akik nem engedhetik meg maguknak az ilyen új készülékek beszerzését, a használt laptopok vásárlását döntenek. Egy felújított laptop sokat takaríthat meg az új laptop vásárlásának költségén, és számos előnye is van. Kiváló funkciókkal, új alkatrészekkel, javított teljesítménnyel és gyakran hosszabbított garanciával rendelkezik. Bár ezeket már használták, olyannyira feljavítják őket, hogy versenyképesek legyenek egy vadonatúj készülékkel. Ez ideális megoldás azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak egy vadonatúj laptopot, vagy környezettudatosan kívánnak vásárolni, és nem szeretnének hozzájárulni a környezetszennyezéshez.

Mi az a dokkoló

A laptop dokkoló, másnéven dokkoló állomás egy rendkívül hasznos és praktikus kiegészítő eszköz, amely lehetővé teszi a laptopok asztali számítógépként történő használatát. Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik otthon dolgoznak vagy nagyobb kényelemre vágynak technikai eszközeik használata során.

Az elmúlt években a laptopok designja jelentős változáson ment keresztül, ami gyakran azzal jár, hogy kevesebb csatlakozót tartalmaznak. Pedig a hatékony munkavégzéshez gyakran szükség van több perifériás eszköz csatlakoztatására, mint például külső monitorok, billentyűzet, egér, nyomtatók, és egyéb USB-s eszközök. Ebben segít a dokkoló állomás.

A dokkolók az egyszerűségükkel és kényelmes használatukkal tűnnek ki: csupán egy könnyű mozdulat, és a laptop csatlakozik a dokkolóhoz. Így nem kell fáradtságosan huzalokkal és csatlakozókkal bajlódni.

Milyen laptopot válasszunk az egyetemi tanulmányokhoz?

Egy korábbi blogbejegyzésünkben már említettük, hogy mennyire fontos a megfelelő laptop kiválasztása az egyetemi évekre. Most szeretnénk bővebben beszélni arról, hogy milyen szempontokra kell figyelni a különböző felsőoktatási szakokon, ha tökéletes laptopot szeretnél választani.

Az egyetemre való felkészülés során sok diák elbizonytalanodik, hogy milyen laptopot válasszon az egyetemi tanulmányaihoz. A megfelelő laptop kiválasztása azonban nagyon fontos, hogy a diák hatékonyan tudjon dolgozni. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, hogy milyen laptopokat ajánlott használni a különböző egyetemi szakokon és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során.